Inseminació Artificial de parelles no residents a Barcelona

Inseminació Artificial de parelles no residents a Barcelona

Hi ha diversos centres que apliquen les tècniques de reproducció assistida, però pocs que disposin d’experiència i de procediments normalitzats per a l’atenció de pacients no residents en la mateixa ciutat en la qual se situa el propi centre. A Barcelona, Clínica Eugin ha estat pionera en el desenvolupament i la difusió de protocols per a la coordinació a distància d’aquests tractaments. El procediment consisteix, en essència, en l’aplicació de les noves tecnologies de la comunicació a uns procediments normalitzats.

Si bé cal que el procés final de les tècniques de reproducció assistida, en aquest cas la Inseminació Artificial, es faci sempre a Barcelona, en certs casos, gran part de la fase prèvia d’estudi i la preparació hormonal de la dona pot desenvolupar-se de forma eficaç a la pròpia ciutat o àrea de residència.

Tot aquest procediment és coordinat per Internet o per telèfon. D’aquesta forma moltes dones que no tenen el seu lloc de residència a Barcelona també poden accedir a aquestes tècniques d’una forma còmoda i eficient que els permet abaratir els costos al no haver de desplaçar-se més que el nombre de visites estrictament necessàries.

Aquestes dades poden obtenir-se a la ciutat d’origen, moltes vegades amb la col·laboració del metge de capçalera o de l’especialista.

Revisió ginecològica

Inclou una citologia actualitzada. Es realitza a Barcelona, durant la primera visita.

Analítica sanguínia

Pot aportar-se des del lloc d’origen si està actualitzada (menys de sis mesos).

Analítica hormonal

És necessària quan se sospita d’una alteració endocrinològica. Pot realitzar-se a la ciutat de residència de la dona.

Histerosalpingografia

Pot realitzar-se a la ciutat de residència.

  • Primera visita
    Aquesta primera consulta està especialment enfocada al tema de reproducció, és molt important i es realitza a Barcelona. És molt aconsellable que la dona no estigui en període menstrual, per tal que pugui fer-se una visita ginecològica reglada, durant la qual tindrà lloc la valoració del cas i la planificació del seu seguiment.En vista de les dades clíniques disponibles i de l’entrevista, l’especialista indicarà les proves complementàries, en cas que siguin necessàries, per completar l’estudi del cas. Si es compleixen tots els requisits aplicables al cas i no és necessari realitzar cap prova en particular, s’explicarà detalladament el tractament hormonal a seguir per part de la dona amb la finalitat d’induir l’ovulació i se signaran els documents de consentiment necessaris.
  • Segona visita
    Si en l’estudi practicat es detectés alguna anomalia concreta, s’aprofundiria en el seu estudi per confirmar que la Inseminació Artificial és procedent. Aquest estudi pot ser coordinat per l’especialista habitual (ginecòleg, ecografista), el qual disposarà a través d’Internet d’una eficaç comunicació per a l’enviament de les dades i dels seus comentaris. Si es prefereix, pot ser la dona qui comuniqui els resultats a Clínica EUGINEn el moment que es decideixi iniciar el procediment, o bé quan s’hagi completat l’estudi si és que era necessari, la dona contactarà telefònicament amb Barcelona en el primer o segon dia del cicle (de la regla) amb la finalitat de confirmar la pauta i dosi de tractament hormonal a seguir. Per regla general el tractament començarà el tercer dia d’iniciada la regla.
  • En aquest moment es programa també la visita al ginecòleg o ecografista de la seva ciutat de residència, que tindrà lloc aproximadament als 4-5 dies d’iniciat el tractament hormonal. Durant aquesta visita es realitza una ecografia per via vaginal per controlar la resposta ovàrica i, en funció dels resultats, se cita la pacient per la visita de control següent mitjançant el telèfon.
  • Quan els controls indiquin una adequada resposta ovàrica, es programarà la Inseminació Artificial, que tindrà lloc a Barcelona, als dos o tres dies de l’últim control ecogràfic. Després de la Inseminació Artificial es pot reprendre viatge de tornada immediatament. Quinze dies després es farà un test d’embaràs en sang.

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Preguntes relacionades:

Obrir xat
Reservar una cita a Eugin
Hola!
Vols agendar una visita a Eugin?