Què és la FIV o fecundació in vitro?2023-10-09T11:21:52+00:00
Tratamientos, técnicas y test

La Fecundació In Vitro és una tècnica de laboratori que ens permet fecundar un òvul amb un espermatozoide fora de l’úter.
N’existeixen 5 opcions:

fiv-ovulos-propios-semen-pareja-rs

FIV òvuls propis

i semen de la parella

al nostre laboratori, fecundem els òvuls que t’extraiem amb els espermatozoides de la teva parella.

fiv-ovulos-propios-semen-donante-rs

FIV òvuls propis

i semen de donant

fecundem els òvuls que t’extraiem amb el semen d’un donant anònim.

fiv-ovulos-donante-semen-pareja-rs

FIV òvuls de donant

i semen de la parella

Ovodonació

ofereix més probabilitat d’èxit a partir de certa edat o en situacions mèdiques determinades. Els òvuls perden el seu potencial per generar embaràs o n’hi ha un descens en el nombre i, per això, recorrem als d’una altra dona.

fiv-ovulos-donante-semen-donante-rs

FIV òvuls de donant

i semen de donant

Doble donació

fecundem els òvuls d’una donant amb el semen d’un donant, ambdós anònims.

fiv-metodo-ropa-rs

Mètode ROPA

Variant de la Fecundació In Vitro per a parelles de dones que decideixen tenir un nadó i volen participar activament en l’embaràs.

Fecundació in vitro amb òvuls d’una donant

En donació d’òvuls, i després de tres cicles complets amb embrió en estat de blastocist, la probabilitat acumulada d’embaràs és del 98%.

La probabilitat de quedar-se embarassada augmenta amb el nombre de transferències, i aconsegueix el seu màxim quan es realitzen totes les transferències disponibles en tres intents o cicles consecutius.

69 %
91 %
98 %

Probabilitat d’embaràs   1r cicle 2n cicle 3r cicle

Probabilitat d’embaràs  
1r cicle
2n cicle
3r cicle

Taxa acumulada 2n i 3r cicles: estimació de la probabilitat d’embaràs que s’obtindria en realitzar 3 cicles consecutius. Es considera cicle la transferència de tots els embrions generats.

Resultat de Beta – HCG positiva (> 10 UI/L) 14 dies després de la transferència embrionària.
Dades auditades per Bureau Veritas corresponents al període 2018-2020 a Eugin Barcelona.

Fecundació In Vitro amb òvuls propis

De manera natural, els òvuls van perdent la seva capacitat reproductora, en un procés irreversible que s’acostuma a intensificar a partir dels 35 anys.

Menys de 35 anys

56 %
71 %

35 a 37 anys

48 %
61 %

38 a 40 anys

44 %
53 %

41 a 43 anys

24 %
32 %

Més de 44 anys

11%
12%

Probabilitat d’embaràs   Després del primer intent Després de tots els intents d’un mateix cicle

Probabilitat d’embaràs  
Després del primer intent
Després de tots els intents d’un mateix cicle

Resultat de Beta – HCG positiva (> 10 UI/L) 14 dies després de la transferència embrionària.
Dades auditades per Bureau Veritas corresponents al període 2018-2020 a Eugin Barcelona.

Preguntes freqüents sobre Fecundació In Vitro

La Fecundació In Vitro és una tècnica de laboratori que permet fecundar un òvul amb un espermatozoide fora de l’úter. Hi ha 4 possibilitats de FIV: la FIV amb òvuls propis i semen de la parella, la FIV amb òvuls propis i semen de donant, la FIV amb òvuls de donant i semen de la parella i la FIV amb òvuls de donant i semen de donant.

A partir de la recol·lecció d’òvuls madurs dels ovaris, són fecundats amb espermatozoides al laboratori. Una vegada fecundats, els embrions resultants s’implanten a l’úter de la dona.

Sense llista d’espera

Podràs començar el teu tractament quan estiguis preparada, perquè estem organitzats de manera que no tinguis llista d’espera.

Exàmens mèdics previs

Per la teva comoditat, els podràs realitzar el mateix dia de la teva primera visita a un preu reduït. Si ja disposes dels resultats d’aquests exàmens, també els podràs presentar en la teva primera visita.

El procés de FIV té fins a cinc etapes:

 • Fase I: Estimulació ovàrica
 • Fase II: Punció ovàrica
 • Fase III: Fertilització In Vitro i cultiu embrionari
 • Fase IV: Transferència d’embrions
 • Fase V: Criopreservació d’embrions sobrers

El cicle complet de Fecundació In Vitro dura entre tres i quatre setmanes, depenent de les etapes necessàries.

El preu varia en funció del mètode de FIV que es du a terme. N’hi ha 5 opcions:

 • FIV òvuls propis i semen de la parella.
 • FIV òvuls propis i semen de donant.
 • FIV òvuls de donant i semen de la parella.
 • FIV òvuls de donant i semen de donant.
 • Mètode ROPA.
La FIV ofereix taxes d’embaràs superiors a altres tractaments. L’èxit del tractament depèn de diversos factors: edat, causes d’infertilitat i historial mèdic, tractament utilitzat, nombre de cicles, entre d’altres.

Les taxes en dones menors de 35 anys després de tots els intents d’un mateix cicle són les següents:

 • FIV Òvuls propis i semen de la parella: fins a un 71%
 • FIV Òvuls propis i semen de donant: fins a un 71%

En donació d’òvuls, la probabilitat acumulada d’embaràs després de tres cicles complets és del 98%

La Llei espanyola autoritza els tractaments de reproducció assistida a qualsevol dona major d’edat que gaudeix de bona salut fins a una edat que es considera adequada.

De manera natural, els òvuls van perdent la seva capacitat reproductiva, en un procés irreversible que s’acostuma a intensificar a partir dels 35 anys.

En els centres més prestigiosos, i d’acord amb les guies de bones pràctiques, hem fixat en 50 anys l’edat límit per començar un tractament de reproducció assistida.

La FIV és la tècnica idònia quan es donen una sèrie de característiques que fan que s’adapti millor un mètode o un altre per aconseguir l’embaràs, com pot ser un problema a les trompes de Fal·lopi, un factor masculí, després de diverses fallades de cicles d’inseminació…

Cada mètode dins de la tècnica FIV ofereix uns avantatges determinats en funció de les circumstàncies de la dona o de la parella que se sotmet al tractament. L’avantatge principal és assegurar que hi ha una fecundació de l’òvul i el fet de poder seleccionar un embrió per transferir.

Dona l’oportunitat de ser mare a dones que, per les seves condicions o circumstàncies, no poden, a més d’oferir unes probabilitats d’èxit altes.

Cada mètode dins de la tècnica FIV està recomanat a diferents tipus de dones. Es recomanen aquests tipus de tractaments en aquells casos en els quals no ha funcionat una Inseminació Artificial, per exemple.

El requisit principal per al tractament és tenir un problema de fertilitat per al qual la FIV estigui recomanada. Després, en funció d’altres factors, hem de saber quin és el mètode que s’adapta millor a tu. Per això, farem el teu diagnòstic, un procés que dura entre 2 i 3 hores.

El tractament, però també el començament de l’embaràs, poden causar dolors, cansament, inflament de pit, retenció de líquid i sagnats lleus. No és ni bon ni mal senyal; és freqüent. Però és un tractament molt ben tolerat en general.

Les hores següents d’haver rebut el tractament són emocionalment molt intenses per a la pacient.

Les estimulacions provoquen efectes secundaris a causa de l’ús de les hormones. Algunes pacients no noten cap molèstia i d’altres pateixen símptomes com ara sensació d’inflament de l’abdomen i del pit, fatiga, retenció de líquids a les cames, mals de cap lleus… Si et passa, avisa el nostre equip mèdic, i ells t’indicaran la conducta a seguir.

La Fecundació In Vitro és una tècnica de laboratori que ens permet fecundar un òvul amb un espermatozoide fora de l’úter. N’hi ha 5 opcions:

 • FIV òvuls propis i semen de la parella.
 • FIV òvuls propis i semen de donant.
 • FIV òvuls de donant i semen de la parella.
 • FIV òvuls de donant i semen de donant.
 • Mètode ROPA.

Per saber quines són les teves probabilitats d’embaràs, consulta les nostres taxes d’èxit. Després de la visita amb el teu metge, ell et confirmarà si aquestes possibilitats corresponen al teu cas en concret.

Hem de saber quin és el tractament que s’adapta millor a tu. Per això, en la primera consulta, un especialista en reproducció assistida avaluarà les proves mèdiques aportades per tal d’arribar a un diagnòstic i poder-te assessorar sobre quin tractament és el més adequat en el teu cas. Aquest procés té una durada aproximada d’entre 2 i 3 hores.

Fecundem un òvul amb un espermatozoide fora de l’úter, cosa que dona una probabilitat certificada d’embaràs de fins al 93 % en tres intents de tractament complets, segons l’edat de la pacient.

Aconsellem fer la prova d’embaràs en la data indicada pel metge, cosa que correspon amb unes dues setmanes després de completar totes les fases del procés.

Quin és el millor tractament per a mi?

Si encara no saps quin tractament s’adapta més a tu, t’animem a fer el nostre prediagnòstic en línia.

Prediagnòstic
Demanar cita
Prediagnòstic
Demanar cita