Ovodonació o FIV amb òvuls de donant i semen de la parella2024-02-08T12:04:14+00:00

Ovodonació o FIV amb òvuls de donant i semen de la parella

En el tractament d’ovodonació o FIV amb òvuls de donant i semen de la parella, fecundem els òvuls d’una donant amb els espermatozoides de la teva parella. Una vegada fecundat, obtenim un preembrió i el transferim a l’úter perquè continuï el seu desenvolupament.

En les línies següents t’explicarem en què consisteix el procés de FIV amb ovodonació pas a pas, et donarem tota la informació sobre els preus i possibilitats de finançament, així com tot el que necessites saber sobre la nostra experiència en l’ovodonació, incloent-hi les taxes d’èxit i les fases prèvies al tractament, durant el tractament i el període immediatament posterior.

L’ovodonació és el tractament ideal quan tens problemes als ovaris i és necessari recórrer als òvuls d’una donant. Pot ser que els teus ovaris no produeixin òvuls o bé que els òvuls tinguin una qualitat inadequada. També és recomanable si tens alguna malaltia genètica, alguna anomalia cromosòmica o si pateixes alguna malaltia que contraindica l’estimulació ovàrica. O, finalment, si has dut a terme diversos intents de FIV amb els teus òvuls sense èxit o tens més de 43 anys.

Procés d’un tractament d’ovodonació pas a pas

Abans de començar, necessitem saber quin és el tractament que s’adapta millor a tu, motiu pel qual farem un diagnòstic personalitzat del teu cas en la teva primera visita a Eugin. Comprovarem l’estat dels espermatozoides de la teva parella mitjançant un seminograma i en congelarem la seva mostra.

Prepararem el teu endometri i en farem un seguiment. Aïllarem els espermatozoides de la teva parella per fecundar els òvuls de la donant amb la tècnica FIV-ICSI al laboratori. Per a la teva tranquil·litat, treballem amb el Sistema Witness de seguretat i traçabilitat de mostres biològiques per fer la transferència d’embrions mitjançant la tècnica After Loading.

El tractament de FIV amb òvuls de donant i semen de la parella o ovodonació es divideix en 4 fases:

Seleccionem la donant i duem a terme un estudi clínic i genètic per descartar patologies importants, a més d’un aparellament físic per aconseguir la màxima similitud possible entre les característiques físiques (fenotip) de la donant i les teves i les de la teva parella.

Les donants han de seguir un tractament d’estimulació ovàrica durant 15 dies. Administrarem injeccions subcutànies d’hormones. Es farà un seguiment amb ecografies i anàlisi de sang. Extraurem els òvuls mitjançant una punció realitzada sota sedació.

Farem la Fecundació In Vitro i la transferència de l’embrió. Extraiem els òvuls de la donant, els cultivem durant hores i aïllem els espermatozoides de la teva parella. Els preembrions s’introdueixen en un catèter i es col·loquen a l’úter. No és necessària anestèsia.

Criopreservem els preembrions no transferits mitjançant vitrificació i es conserven en nitrogen vapor al banc d’embrions. Es podran utilitzar en cicles posteriors si no s’aconsegueix un embaràs en el primer intent o, si després d’un èxit, veniu per a un segon nadó.

Com és el procés de selecció
de donants en ovodonació?

Si tens al cap dur a terme un tractament amb ovodonació a Eugin,
això és el que has de saber sobre les donants:

Criteris de selecció de les donants:

Edat, entre 18 i 34 anys.

Revisió mèdica per confirmar un bon estat de salut física i psicològica, així com l’absència de malalties hereditàries personals o familiars.

Revisió ginecològica i analítica completa per descartar anèmia, mal funcionament del fetge o del ronyó, colesterol elevat o malalties de transmissió sexual (VIH, hepatitis B i C, sífilis, clamídia o gonorrea), entre d’altres.

Cariotip i estudis genètics per descartar malalties genètiques hereditàries.

Aparellament entre donant i receptora d’òvuls:

Estudi antropomètric per aconseguir la similitud més gran possible en les característiques físiques entre la donant i la pacient o la seva parella (si és el cas).

Aparellament genètic. Anàlisi de més de 300 malalties genètiques greus (fibrosi quística, atròfia muscular espinal, sordesa neurosensorial, talassèmia, drepanocitosi…), per evitar que la donant d’òvuls i la parella o el donant d’esperma comparteixin mutacions en alguns dels gens estudiats.

Descobreix el programa de donació d’òvuls Eudona

Eudona és el programa de donació d’òvuls del Grup Eugin i el més gran d’Europa.

  • Més de 15.000 donants
  • +25 anys d’experiència
  • 70 nacionalitats entre les nostres donants
  • Primer centre a Espanya a implantar la detecció de malalties rares en donants

El que cal saber sobre la donació d’òvuls:

La donació d’òvuls està regulada a Espanya des de 1988, i la legislació espanyola actual en aquest àmbit és considerada una de les més avançades d’Europa. Per això, Espanya és el país europeu on es realitzen més tractaments amb donació d’òvuls.

Eugin concentra el 10 % dels tractaments d’ovodonació que es fan a Europa, amb més de 25 anys d’experiència en aquest complex tractament, amb taxes altes d’embaràs.

Què has de saber sobre l’ovodonació

Anonimat

Segons la legislació espanyola, la donació d’òvuls és anònima, de manera que la donant no podrà conèixer mai la identitat de la seva receptora ni al revés.

Nombre màxim de donacions

A Espanya es restringeix el nombre de donacions d’òvuls que pot arribar a fer una dona fins a 6 cicles. A més, el sistema SIRHA del Ministeri de Sanitat espanyol registra els naixements de nadons fruit de tractaments amb gàmetes donats.

Similitud entre donant i receptora

Perseguim la similitud més gran possible entre donant i receptora, pel que fa a característiques físiques com l’altura, el to de la pell, el color dels cabells o el dels ulls. Disposem d’un equip i un programari especialitzats per aconseguir la màxima semblança entre els pacients i el seu futur nadó.

Aparellament genètic

Els nostres centres van ser els primers a Espanya a implantar l’aparellament genètic, una tècnica que permet comparar la informació genètica de les donants d’òvuls i l’esperma de la teva parella o del donant anònim, amb l’objectiu de realitzar un aparellament que redueixi el risc de transmissió de malalties genètiques hereditàries.

Sense llista d’espera

Barcelona i Madrid, on se situen les nostres clíniques, són dues ciutats cosmopolites amb habitants de moltes nacionalitats, motiu pel qual és més senzill trobar-hi una donant que compleixi les característiques físiques idònies per a cada receptora. Podem començar el tractament quan estiguis llesta.

Com ho fem a Eugin?

Tindràs un equip de professionals en tot moment perquè estiguis tranquil·la. Compartiran la teva il·lusió i
t’ajudaran a complir el teu somni de ser mare.

La nostra taxa d’èxit és superior al 98% en tots els tractaments que hem fet fins ara.

Utilitzem tecnologia de darrera generació avalada per la ciència i aplicada per un equip d’especialistes d’alt nivell.

Hem portat al món 20.000 nadons en 25 anys. Som un referent a Europa.

Personalitzem el tractament i el seguiment de les teves necessitats mèdiques i personals. Estem al teu costat les 24 hores.

Què inclou el tractament?

Un equip de professionals realtiza el tractament, oferint un tracte 100 % personalitzat i proper.

Estudiarem el teu cas i t’oferirem el millor tractament.

Comprovarem l’estat dels espermatozoides de la teva parella amb un seminograma i en congelarem la mostra.

Seleccionarem la donant. Farem un estudi clínic i durem a terme un aparellament genètic amb la teva parella per descartar més de 300 malalties genètiques, a més d’un aparellament físic, fenotípic, per aconseguir la màxima similitud entre les característiques de la donant i les teves.

El tractament inclou tantes visites i controls mèdics com necessitis. Estarem al teu costat en tot moment.

Prepararem el teu endometri i en farem un seguiment.

Al laboratori, farem la fecundació els òvuls amb les tècniques FIV-ICSI.

La transferència embrionària la farem mitjançant la tècnica After Loading al laboratori.

Cultiu embrionari fins a estadi de blastocist (D+5) (a criteri mèdic)

Per a la teva tranquil·litat, treballem amb un Sistema Witness de seguretat i traçabilitat de mostres biològiques.

Farem la prova d’embaràs i l’ecografia de comprovació.

Disposaràs de la tecnologia TimeLapse amb Embryoscope+, una incubadora de darrera generació que suposa una gran millora en el control del desenvolupament dels embrions al laboratori, abans de transferir-los a la futura mare.

Tindràs tot el suport mèdic i tecnològic necessari per fer el tractament, així com el suport emocional que necessitis del nostre equip. Durant el tractament, pots travessar moments delicats, i estarem al teu costat.

Dins la teva àrea privada podràs accedir a tota la documentació del teu tractament, organitzar les teves cites i contactar amb el teu equip de seguiment en qualsevol moment.

Taxes d’èxit de l’ovodonació o FIV
amb òvuls de donant

La probabilitat certificada d’embaràs en un tractament de FIV amb ovodonació és de fins al 98% en tres cicles complets amb embrió en estadi de blastocist. Això significa que estem davant d’un tractament que ofereix la probabilitat d’èxit més gran a partir de certes edats o situacions mèdiques determinades, atès que els òvuls perden el seu potencial per generar embaràs o n’hi ha un descens en el nombre, i per això recorrem als d’una altra dona.

La probabilitat de quedar-se embarassada augmenta amb el nombre de transferències, i assoleix el seu màxim quan es duen a terme totes les transferències disponibles en tres intents o cicles consecutius.

Demana cita

Probabilitat d’embaràs:

1er cicle 69%
2on cicle 91%
3er cicle 98%

Taxa acumulada 2n i 3r cicles: estimació de la probabilitat d’embaràs que s’obtindria en realitzar 3 cicles consecutius. Es considera cicle la transferència de tots els embrions generats.

Resultat de Beta – HCG positiva (> 10 UI/L) 14 dies després de la transferència embrionària.
Dades auditades per Bureau Veritas corresponents al període 2018-2020 a Eugin Barcelona.

Quant val l’ovodonació?
Preu i finançament

El preu correspon a un tractament estàndard amb una transferència d’un embrió en estadi de blastocist (excepte amb factor masculí sever) i ús d’incubadora amb tecnologia TimeLapse. En funció de les característiques del teu cas, el tractament es podria completar amb altres tècniques. A més, podràs finançar fins al 100% del cost del tractament i la medicació.

Preu des de:
6.145 €

A tots els nostres tractaments rebràs un tracte professional, 100 % personalitzat i proper.

Beneficis d’iniciar un procés d’ovodonació a Eugin

Finançament de fins a 24 mesos

Preus i finançament sense interessos

La teva sol·licitud serà estudiada
de manera particular

Realitzem tots els tràmits perquè no hagis de desplaçar-te

Calcula el teu finançament

Testimonis i experiències de pacients en tractaments d’ovodonació

“Després de dos intents amb òvuls propis, a Eugin ens van aconsellar que féssim la FIV amb òvuls de donant, de manera que vam seguir el seu consell. La setmana passada em vaig fer la meva primera ecografia. Encara no sabem si serà nen o nena, però el que sí que sabem és que, gràcies a Eugin, serà.”

Susana i Michael

Equip mèdico d’Eugin

Dra. Alexandra Izquierdo

Directora Mèdica Eugin Madrid

nº 284619787 ICOMEM

Dr. Daniel Mataró

Director Mèdic Eugin Barcelona

nº 35691 COMB

Dra. Clara Colomé

Adjunta Direcció Mèdica Barcelona

nº 41924 COMB

Dra. Flavia Rodríguez

Ginecòloga especialista en reproducció assistida

nº 47778 COMB

Dr. Juan José Guillén

nº 29899 COMB

Dra. Anna Blázquez

nº 40804 COMB

Dr. Andreas Abraham

nº 43729 COMB

Dra. Alejandra González

nº 51137 COMB

Dra. Ana Bolívar

Ginecòloga especialista en Medicina Reproductiva

nº 282868901 ICOMEM

Dra. Ana Gil

nº 57296 COMB

Dra. Anais Kilian

nº 57017 COMB

Dr. Antonio Piñera

nº 54225 COMB

Dra. Aurora Sánchez

nº 21727 COMB

Dr. Carlos Gasanz

nº 48443 COMB

Dra. Carolina Esteve

nº 35811 COMB

Dra. Cristina Forcada

nº 54054 COMB

Dra. Elena Calvo

nº 48404 COMB

Dra. Elena Izquierdo

Ginecòloga especialista en Medicina Reproductiva

nº 282866949 COMB

Dra. Esther Valladares

nº 40725 COMB

Dra. Françoise Thepot

nº 46823 COMB

Dr. Joaquim Sarquella

nº 26719 COMB

Dra. María Calomarde

Ginecòloga especialista en Medicina Reproductiva

nº 282863855 ICOMEM

Dra. María Jesús López

nº 41819 COMB

Dra. María Jesús Puy

nº 49431 COMB

Dra. María Suárez

nº 46425 COMB

Dra. Marina Vilardell

nº 47099 COMB

Dra. Marta Trullenque

nº 36099 COMB

Dra. Patricia Muro

nº 56450 COMB

Dr. Raffaele Rosania

nº 61037 COMB

Dr. Ricard Vidal

nº 18170 COMB

Dr. Sergio Cabanillas

nº 54780 COMB

Dra. Silvia Ferrero

nº 35820 COMB

Vine’ns a conèixer

Estarem encantats de conèixer-te en persona, d’ensenyar-te les instal·lacions i de presentar-te a tot el nostre equip de professionals.
Visita’ns a:

Eugin Barcelona

C/ Balmes, 236

Reproducció Assistida: 900 510 520

Proveïdors i professionals: 934 446 303

Saber-ne més
Demana cita
Eugin Madrid

C/ Alfonso XII 62, Pl. Baja A

Reproducció Assistida: 913 360 400

Proveïdors i professionals: 934 446 303

Saber-ne més
Demana cita

Vols més informació?

Tria la teva clínica

Madrid Barcelona
✓ Vàlid

* Per poder processar correctament la teva sol·licitud, necessitem que tots els camps estiguin completats

A Eugin ens prenem molt seriosament la teva privacitat i, per suposat, l'estricte compliment de la Llei de Protecció de Dades. La informació només es necessita en el context del seu tractament. El nostre sistema informàtic té en compte els protocols d’encriptació més segurs i compleixen amb l’exigència norma ISO / IEC 27001: 2013.