Com funciona la congelació d’embrions (criopreservació)?

En els cicles de reproducció assistida, i encara que es limita al mínim imprescindible, de vegades és necessari congelar embrions d’una parella per a futurs intents. Els criteris són molt exigents ja que els processos de congelació i descongelació poden fer malbé els embrions.

Aquest procés no modifica ni altera la qualitat dels embrions criopreservats. La tècnica de vitrificació ha augmentat exponencialment el nombre d’embrions viables pel que fa als transferits “en fresc”. La transferència d’embrions congelats pot realitzar-se fins a l’edat màxima de 50 anys. Les pacients que han decidit vitrificar els seus embrions, confirmen cada 2 anys que volen continuar conservant els seus embrions congelats per a realitzar un nou intent.

Els embrions els pertanyen a elles i la missió de la clínica és assegurar la seva custòdia.

Podem congelar embrions en la majoria dels cicles fets en fresc.
Deixem els embrions sobrants en un medi de cultiu per controlar-ne l’evolució i que els biòlegs puguin determinar si poden ser congelats o no.
Els criteris de congelació són diferents dels criteris per avaluar la transferència d’embrions frescos: han d’acomplir requisits molt específics perquè la congelació i descongelació són processos agressius per als embrions.

Si congeléssim tots els embrions sobrants, les taxes de cancel·lació d’una transferència posterior després de la descongelació serien molt elevades. Per tant, no podem congelar tots els embrions que queden al laboratori després de la transferència en fresc. Malgrat aquests requisits, hi ha un percentatge d’anul·lació de criotransferència després de la descongelació i el període de readaptació en medi de cultiu del 8%.

És més difícil per als embrions desenvolupar-se al laboratori que a l’úter de la mare. Segons els estudis realitzats, no hi ha connexió lògica entre el fet de congelar embrions i el de quedar-se embarassada després de la transferència en fresc. Per tant, no és perquè no puguem congelar una part dels embrions sobrants que vostè s’hagi de quedar embarassada, i viceversa.

Es pot practicar la transferència d’embrions congelats fins als 50 anys. Et preguntarem periòdicament (cada 2 anys) si desitges conservar els teus embrions congelats per realitzar un nou intent. No hi ha cap obligació. Es mantenen a la clínica i et pertanyen. El període de congelació no altera la qualitat dels embrions criopreservats.

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Preguntes relacionades: